Как да обзаведем малката дневна?

  • 06 март 2015 08:43

  • 24534
  • 1
Как да обзаведем малката дневна?
©

Във всяко жилище има стая или кът, където хората се събират и прекарват приятни моменти в топла и уютна обстановка. Обикновено това е всекидневната. Тя е както място за разговори с близки, така и начин да изразим нашия стил и вкус за дизайна.

Когато обаче всекидневната е с малки размери, винаги има трудности при намирането на баланс между тясното пространство и подбора и подреждането на мебелите в него, както и изграждането на интериора като цяло. В такива случаи мнозина търсят конкретни идеи за обзавеждане на малък хол. Ние ще ви бъдем полезни в това отношение с няколко практични съвета!

Интериорът и стените в малката всекидневна


За да са в синхрон обзавеждането и стените в тясното пространство, следвайте следните съвети:


● Боядисайте стените в меки цветове. Най-подходящи са бялото, слоновата кост, бежовото, светложълтото, светлозелено, светлосиньото и техните разнообразни нюанси.

● Изберете такива цветове за стените, на които мебелите да изпъкнат.


● Тапетите също са подходящи за малкия хол. Подберете ги по ваш вкус, но избягвайте прекалено шарените.


● Сложете огледала на стените. Те създават илюзията за по-широко пространство, особено тези срещу прозорец.

● Картините над мебелите също са добро решение.

Мебелите в малката дневна

Ето и няколко полезни съвета за това какви мебели да изберете за малката дневна:

● Заложете на неголеми многофункционални мебели. В никакъв случай не избирайте обемни гардероби и шкафове, защото това потиска и създава усещане за още по-малко помещение.

● Мебелите от ратан или други леки материали са добро решение за обзавеждането на малкия хол. Те са компактни и удобни за преместване.

● Неголеми помощни маси и нощни шкафчета, скринове, ракли и други подобни са чудесен избор, защото са удобни и функционални.

• Разположете меката мебел в близост до прозорците. Така, когато си почивате върху нея, ще разполагате с повече светлина и ще можете да се наслаждавате на простора отвън.

• Вместо голям диван, по-добре изберете два по-малки. Така ще можете по-лесно да ги местите и да слагате единия в друга стая, когато не е необходим.

Ако все още не сте решили как ще изглежда вашата малка всекидневна, в Майстор+ можете да откриете оферти на професионалисти и да сравните коментари на предишни клиенти. Заявете вашия проект безплатно още сега!

Последвайте канала на

24534 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.05 | 09:23

1
След 5015г ще я обзаведем

Добави коментар

Водещи новини