7 ценни съвета за обзавеждане в спалнята

  • 24 февруари 2015 10:05

  • 21556
  • 1
7 ценни съвета за обзавеждане в спалнята
©

Обикновено спалнята е нарицателно за комфорт и домашен уют. Ако това обаче отчасти липсва във вашата собствена, побързайте да прочетете нашите седем съвета за обзавеждане на спалня и веднага поправете това.

Налагайки ни се да обзавеждаме спалнята си, обикновено първо се спираме на леглото. И правилно. Това обаче далеч не означава, че декорирането на тази така важна стая приключва с това. За да направите спалнята си истински личен кът за почивка, трябва да вземете предвид и цветовата схема, и останалите мебели, които са ви необходими, както и тяхното разположение. Да не забравяме също и всички останали малки детайли, които ще предадат на стаята ви стил и индивидуалност. И така, за да реализирате вашата спалня-мечта, трябва просто да се придържате към следващите 7 съвета, гарантиращи именно това.

Големи идеи за малка спалня

1. Цветовете

Нека започнем с нещо съвсем основно – като цветната схема. Може и да ви се струва елементарно, но всъщност цветовете в помещенията, в които прекарваме голяма част от времето си влияят до голяма степен на това как се чувстваме. Трябва да избягваме агресивните цветове като червеното и да се ориентираме към по-пастелни и меки тонове. Естествено, можем да използваме и нещо по-ярко, но винаги трябва да бъдем умерени в изборите си.

2. Завеси

За спалнята са препоръчителни по-тежките, плътни завеси, тъй като това е стаята, в която се предполага, че търсим уединение. Цветовете и материите могат да бъдат многообразни, в зависимост от личните ви предпочитания.

3. Килимче или пътека


За да ви е още по-уютно, е добра идея да инвестирате в малко килимче или пътека. Така едновременно правите спалнята си стилна, но и приветлива в ранните студени сутрини.

4. Нощно шкафче

Още един от задължителните компоненти за всяка спалня – нощното шкафче. Съществуват толкова много видове, големини, материали и какво ли още не, че е безсмислено да изброяваме абсолютно всички. Имайте предвид цялостния стил на вашата спалня, така че да няма големи разминавания между едното и другото и действайте – така или иначе няма как да се разминете без някакво нощно шкафче.

3 идеи за нощно шкафче в спалнята

5. Осветителни тела

Макар и принципно хората да не обръщат толкова голямо внимание на осветителните тела, те изобщо не са за пренебрегване. Често мнозинството прави грешката да постави едно и също осветление във всяка стая без значение предназначението й. Трябва да запомним обаче, че идеята на спалнята е да носи спокойствие и уют. Следователно прекалено ярката светлина не е подходяща за едно такова помещение. Спрете се на малки нощни лампи или пък на лампиони, така че светлината да е деликатна, но достатъчна, за да виждате нормално.

6. Скрин/Гардероб

Естествено, няма как да минете и без нещо, в което да прибирате дрехите и завивките си. Изберете нещо, което да позволява добро разпределение на всичките ви вещи, но същевременно да не бъде прекалено обемно.

7. Малки детайли

Снимки, различни картини, свещи и възглавници биха допринесли за перфектната атмосфера във вашата спалня. Постарайте се да направите от тази стая ваше убежище, в което да намирате комфорт и спокойствие.

Следвайки тези няколко стъпки няма как да объркате нещо в обзавеждането на спалнята си. Бъдете креативни, но и последователни. Все пак крайната цел е да останете доволни както от стаята, която сте сътворили, така и от себе си.

Ако нещо от видяното тук ви се е харесало, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на Майстор+. Той ще ви срещне с най-добрите професионалисти, измежду които да изберете след предложена оферта. Пуснете заявка, сравнете цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.

Последвайте канала на

21556 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.29 | 11:19

1
Само дето едва на последната снимка стаята е малка. Всички останали стаи са големи колкото хол на средностатистическия българин.

Добави коментар

Водещи новини