10 съвета как да направите малкото жилище по-просторно

  • 23 януари 2015 10:33

  • 47905
  • 2
10 съвета как да направите малкото жилище по-просторно
©

Чудите се за пореден път как да аранжирате мебелите у дома, така че да изглежда по-просторно, но практично и уютно? Всеки има поне една малка стая в дома си, която му се иска да "уголеми". Добрата новина е, че има начини това да стане без да се налага да избиваме стени, което е дълъг, сложен и скъпоструващ процес.

Следните предложения са хитри начини да придадете повече простор на всяко малко жилище. А ако все пак не ви се струват достатъчни тези козметични промени, можете да се обърнете към специалист, който да проектира цялостно ново обзавеждане, частичен ремонт или да ви даде професионално мнение. Пуснете заявка напълно безплатно и сравнете индивидуални предложения.

Виж още: Спечелете допълнително място за съхранение под стълбите

Избягвайте плътните завеси

Старайте се да избирате завеси от по-лека материя, които биха пропускали възможно най-много светлина. Плътните завеси биха направили малкото пространство още по-затворено и неприветливо за окото.

Изобщо не слагайте завеси

Ако имате тази възможност, цялостно пропуснете завесите. По този начин печелите както гледка, т.е. излюзия за пространство, така и директна слънчева светлина.

Избирайте светли цветове

Всеизвестно е, че светлите цветове карат помещенията ви да изглеждат по-големи, отколкото са всъщност. Изборът обаче далеч не свършва с бялото – всякакви пастелни и неутрални тонове също ще свършат добра работа. В допълнение можете да заложите и на светла опция за пода, която визуално би отворила стаята още повече.

Добро осветление на ключови места

За да накарате таваните ви да изглеждат по-високи, бихте могли да разположите настолни лампи в различни части на помещението, така че те да осветяват и тавана. По този начин визуално издължавате помещението. Добра алтернатива е и стенното осветление.

Не се страхувайте от контраст

Не приемайте съвета за светъл интериор съвсем буквално. Контрастиращите елементи няма да смалят още повече малкото пространство, а ще позволят на окото да се спре на тях и да получи усещането за дълбочина. Стига да не са прекалено много, разбира се.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес

Скрити чекмеджета

Едно от най-добрите приспособления за малките жилища завинаги ще останат мултифункционалните мебели. Техните предимства са много - спестявате време, печелите пространство, стил и удобство. Тяхното приложение е възможно навсякъде и за всички цели.

Етажерки до тавана

Всичко, което приближите максимално до тавана на вашето помещение без то да го докосва, ще го направи визуално по-висок, защото привлича окото нагоре. А и това пространство не се използва така или иначе и отново печелите свободно място. Окачете етажерки във високата част на стените и веднага ще забележите разликата.

Вертикални линии

Всички знаем, че вертикалните линии издължават. Тяхното свойство е приложимо и в интериорния дизайн. Изберете килим с райе, което върви по дължината на стаята, тапети с вертикални линии или просто аранжирайте няколко картини една под друга. Всичко това ще излъже окото, че пространството е по-голямо, отколкото всъщност е.

Минимализъм

Ако вярвате в максимата, че „малкото е повече“, то тогава минимализмът е тъкмо за вас и за интериора на жилището ви. Експериментирайте и вижте резултата.

Вижте още: Къщата на семейство Флинстоун

Огледала

Класическият метод за визуално увеличение на малко помещение – огледалото. С рамка или не, закачено или просто поставено на земята, голямото огледало би увеличило стаята ви осезаемо. На пръв поглед даже човек би се заблудил докъде точно се простира апартаментът ви.

Ако са ви допаднали тези хитрини, но все още се колебаете кое ще е най-подходящото решение именно за вашия случай, не се чудете повече. MaistorPlus ще се погрижи да ви срещне с интересни предложения от професионалисти, които вие сами да подберете след предложена оферта. Пуснете заявка, сравнете цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.

Оригинална статия:

http://maistorplus.com/blog/post/351/10-syveta-kak-da-napravite-malkoto-zhilishte-po-prostorno

Последвайте канала на

47905 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.19 | 10:47

2
Малкото жилище иска големи идеи.

2015.05.20 | 18:08

1
Аз имам само един съвет - купете си по-голямо

Добави коментар

Водещи новини