Интериорен справочник за баня

  • 03 октомври 2014 16:52

  • 12611
  • 2
Интериорен справочник за баня
©

Предстои ви обзавеждане на нова баня или ремонт на старата?

Ако имате възможност, бихме ви посъветвали да наемете професионален интериорен дизайнер, който да организира помещението, така че пространството и мебелите да бъдат максимално практични, функционални и стилни. Ако самите вие се интересувате от вътрешен дизайн, можете да следвате инструкциите по-долу и да се справите почти толкова добре и сами. В тази статия ще ви запознаем с 15 от важните размери в банята, които вярваме, че ще бъдат от полза и на вашето домакинство.

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня

Проектиране на баня

На етап проектиране е важно да осигурите достатъчно пространство за свободно преминаване пред мивката и тоалетната, както и отстрани на ваната. За да бъдем по-точни, около 76 см са достатъчни, за да ползвате удобно санитарията за баня. Когато ви монтират тоалетната, разстоянието между стената и моноблока трябва да е между 41 см и 46 см, а относно душ кабината специалистите препоръчват да е в размер 91.4 см на 91.4 см. Ако моделът на душ кабината е с отвяряща се навън врата, ще бъде необходимо да осигурите диаметър с широчина 91.4 см за безпроблемното й отваряне.

Обзавеждане на баня

Сантиметър по сантиметър в банята се среща повече функционалност, отколкото във всяко друго помещение. За да постигнете максимално удобство и комфорт при обзавеждането, имайте предвид тези магически комбинации.

Душ кабина

Специалистите са измерили перфектна височина на душа от 196 - 206 см. Семействата с подрастващи деца или с голяма разлика във височината, могат да изберат подвижна поставка за душа, която да се регулира надолу и нагоре. Помощните дръжки както в душ кабината, така и другаде в банята трябва да са на височина между 84 и 91 см. А ако ви остане пространство за място за сядане, нека широчината му да бъде около 38 см, а височината между 43 и 48 см.

Тоалетна

Както споменахме в началото, нормално е тоалетната да е с височина между 43 и 48 см, като при монтажа й трябва да се оставят 41-46 см странично разстояние и 76.2 см пред самия моноблок. Ще допълним тези цифри с височината на стойката за тоалетна хартия, която можете да позиционирате на 66 см от пода. А разстоянието до нея трябва да е около 20-30 см.

Ако имате нужда от допълнителни професионални съвети за вашата баня, не се колебайте да направите запитване към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт или интериорен проект, като сравните оферти от няколко фирми и майстори едновременно. Обърнете внимание на репутацията на кандидатите и оценките за работата им от предишни клиенти на платформата.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/262/interioren-spravochnik-za-banq

Последвайте канала на

12611 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.07 | 19:43

2
Тея на това "малка" баня ли му казват хахаха. Малка баня е 2 квадрата. Айде да измислят кое как се позиционира :)

2014.10.06 | 18:01

1
Gluposti,vseki da si gi razpolaga kakto iska,na men mi e pisnalo ot standartni niski mivki i kuhni,da se pregarbvam.

Добави коментар

Водещи новини