Обядът е по-евтин от шезлонга: Тази страна бута от трона Гърция

  • 12 юли 2024 13:38

  • 6105
  • 0
Обядът е по-евтин от шезлонга: Тази страна бута от трона Гърция
© pixabay

Всяко лято половин България се преселва в Гърция. Лято е. Водата е чиста, а шазлонгите без пари. Веднага почват сравнения с нашето Черноморие. Снимат се касови бележки, а мрежата се нагорещява до червено от коментари.

На Балканите обаче има една неоткрита още перла. Става въпрос за Черна гора. Там цените също са доста интересни и конкурентни.

Цените в Черна гора тази година са подобни на тези от миналата година. В зависимост от кафенето, в което седите, капучино и сок ще струват средно пет евро.

В зависимост от плажа и мястото, където сте отседнали, шезлонгът ще ви струва от 6 евро, до 15 или 20, ако сте на по-луксозни места.

Чадърът обаче обикновено не идва с шезлонг, така че средно цялото удоволствие от слънчевите бани на шезлонг с чадър без напитки на плажа струва около 15 евро.

Най-често срещаната цена на еспресото в Черна гора е около 1,50 евро, домашното кафе е около 2 евро, докато капучиното е около 2,50 евро в кафенетата и ресторантите близо до плажа. Обикновеното кафе е подобно на цената на капучиното, обикновено до 3 евро. Цените на соковете в кафенетата са около 2,50 евро, често около 3 евро, пише Блиц.

Близо 1 млн. са били туристическите регистрации през юни по родното море

Що се отнася до храната, много ресторанти предлагат дневно меню, чиито цени варират между 8 и 12 евро, докато в италианските ресторанти, които са много разпространени в Черна гора, средната цена на пастата е около 10 евро, 32 см пица струва 7 евро, за маргарита, до 10 евро, и това са тези с морски дарове. Цените на лазанята са около 12 евро, а салатите вървят между 10 евро (колко струва една гръцка салата) и до 15 евро (салата с морски дарове).

Що се отнася до морските дарове, ризотото с морски дарове струва средно около 17 евро, докато цената на рибата варира и струва между 15 евро (цената на рибата в сол) и 50 евро (цената на рибното плато).

Десертите са малко по-евтини, а тортите могат да бъдат намерени на цена от 3 до 4 евро, в зависимост от вида на тортата. Сладоледите по крайбрежните алеи в Черна гора струват около 1 евро.

Бързата храна е по-евтина от храната в ресторантите, така че цената на парче пица е 2,50 евро, докато цената на гирос е 5 евро.

Средната цена на малка бутилирана бира е около 3,50 евро, докато голяма наливна бира, в зависимост от мястото, обикновено също струва толкова.

Чаша вино варира от 3 евро до 20 евро в зависимост от качеството. Ракиите в зависимост от вида могат да струват от 2,60 евро до над 5 евро. Коктейлите започват от 8 евро нагоре.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6105 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини