Тази година хърватите са решени да похарчат повече пари за пътуване

  • 27 март 2024 10:49

  • 484
  • 1
Тази година хърватите са решени да похарчат повече пари за пътуване
© Getty Images (архив)

Тази година хърватските граждани планират да похарчат повече за пътуване, отколкото миналата година, показва проучване, проведено от международна финансова компания, предаде хърватската агенция ХИНА.

Проучването на промените в потребителските предпочитания, свързани с преживяванията, е проведено през януари. В него са анкетирани 16 000 души по света, 500 от тях са от Хърватия.

Проучването показва силен интерес сред хърватските потребители и потребителите в цяла Европа към създаването на незабравими моменти, коментират авторите на проучването, добавяйки, че тази година това съвпада с големи световни и европейски спортни събития, музикални турнета и кинофестивали.

Българите – в топ 3 по посещения в Турция от началото на годината

61% от анкетираните в Хърватия планират да пътуват повече и да харчат повече за пътуване. Да похарчат повече за музикални фестивали и концерти планират 42% от тях, близо 40% планират да похарчат повече за гастрономически изживявания, а 73% смятат, че парите, похарчени за изживявания, винаги си заслужават. За 40% от анкетираните в Хърватия това означава създаване на най-добрите житейски спомени, за 44% придобиване на нов поглед към света, а за 41% обогатяване на живота чрез споделяне с другите.

11% от анкетираните планират да намалят разходите за всички тези преживявания тази година, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 08:27

1
❤️ Г­о­р­е­­­щ­­­и­­­ ­м­­­о­­­м­и­ч­е­т­а­­ ­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­а­­­к­­­в­а­­т ­­-­­­ X­­1­8­­­.­­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини