Порто - най-добрата европейска дестинация за 2012 г.

  • 20 април 2012 09:34

  • 3359
  • 0
Порто - най-добрата европейска дестинация за 2012 г.
©

Португалският Порто беше определен за най-добрата европейска туристическа дестинация за 2012 г. в интернет класация измежду 20 предварително номинирани европейски града.

Организатор на допитването е неправителствената организация на потребителите European Consumer Choice със седалище в Брюксел, която оценява най-добрите по качество и иновативност. През 2011 г. организацията обяви за най-добро туристическо направление Копенхаген, пише dnevnik.bg.

Курортът на брега на Атлантика изпревари Виена, Дубровник, Прага, Брюксел, Берлин, Будапеща и дори столицата на собствената си страна.

В допитването са се включили 213 хил. интернет потребители, както и представители на туристически офиси и местни администрации.

Гласувалите за Порто изтъкват, че това е "дестинация за пълна промяна", гостоприемен град с мек климат, различен и завладяващ дух, запазил своята автентичност.

Благодарение на първото място администрацията на града през тази година ще може да използва логото "Избор на европейския потребител" във всички прояви, които представят града.

Ето кои 10 европейски града класацията препоръчва да бъдат посетени през тази година:

Порто, Португалия
Виена, Австрия,
Дубровник, Хърватия,
Прага, Чехия
Брюксел, Белгия
Берлин, Германия
Лисабон, Португалия
Флоренция, Италия
Единбург, Великобритания

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3359 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини