Колосът на оперната музика Андреа Бочели ще изнесе концерт на ст. „Васил Левски“

  • 06 март 2024 13:38

  • 1650
  • 2
Колосът на оперната музика Андреа Бочели ще изнесе концерт на ст. „Васил Левски“
© Getty Images (архив)

Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера с концерт на стадион „Васил Левски“. Събитието е на 14 септември, съобщават организаторите от Fest Team и Charm Music. 

Андреа Бочели е роден на 22 септември 1958 г. Признат в цял свят като пионер на италианската вокална традиция, той е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Франко Корели. За първи път става известен, като печели музикалния фестивал в Сан Ремо през 1994 г. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената. Печели както любителите на операта, така и тези на поп музиката. 

Ед Шийрън идва в България

През годините маестро Бочели чупи всички възможни ­рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. Romanza от 1997 г. е един от най-продаваните албуми на всички времена, а Sacred Arias (1999) е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. Албумът Sì дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя – Матео Бочели. Актуалният албум Believe (2020) г. е един вид „духовна автобиография“, която съчетава свещени песни и песни, които говорят на душата. Той съдържа познати популярни песни (от You'll Never Walk Alone до Amazing Grace), както и оригинални песни, композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.

През 2021 г. Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство. Изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътуване от базиликата „Свети Петър“ в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. „Пътуването Андреа Бочели“ се превръща и в популярен телевизионен документален филм, който се фокусира върху културното и духовното пътуване на артиста, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1650 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.06 | 20:24

2
78% от мъжете биха иcкали да подобрят ceкcyалния си живoт, ако сте сpед тях, тpябва да oпитате тoва---> use.my/man

2024.03.06 | 13:48

1
78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това---> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини