Марая Кери оглави класацията на "Билборд" за сингли с "All I Want for Christmas is You"

  • 13 декември 2022 12:22

  • 730
  • 1
Марая Кери оглави класацията на "Билборд" за сингли с "All I Want for Christmas is You"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Марая Кери застана начело на класацията на "Билборд" за сингли с коледния си хит "All I Want for Christmas is You", излязъл през 1994 г. , съобщи сайтът на изданието. 

Изпълнителката се изкачи място нагоре в подреждането спрямо миналата седмица, като детронира от първата позиция Тейлър Суифт, която беше начело в продължение на шест седмици с  "Anti-Hero". Тя слезе до шеста позиция в чарта на "Билборд".

Тейлър Суифт оглавява класацията на "Билборд" за сингли с "Anti-Hero"

Сингълът на Марая Кери "All I Want for Christmas is You" за първи път влиза в топ 10 на чарта на "Билборд" за сингли през декември 2017 г. Две години по-късно, през декември 2019 г., песента от албума "Merry Christmas" се изкачва до първата позиция, която запазва в продължение на три седмици. През 2020 г. и 2021 г., в периода около Коледа, "All I Want for Christmas is You" отново се позиционира на върха в класацията Хот 100. И тази година това се повтаря. 

Заведоха дело за 20 млн. долара срещу Марая Кери заради най-големия ѝ хит

Втора в чарта се нарежда Бренда Лий със сингъла "Rockin’ Around the Christmas Tree", чиято оригинална версия е от 1958 г. Парчето се изкачва с позиция нагоре за изминалите седем дни. И в последните три години в дните около Коледа песента успяваше да стигне до втората позиция в чарта на "Билборд". 

Третото място също е за празничен хит - "Jingle Bell Rock" на покойния Боби Хелмс. Сингълът е от 1957 г. Миналата седмица песента с празнично звучене беше на пета позиция в чарта. 

Четвъртата позиция е за Бърл Айвс с "A Holly Jolly Christmas", която е от 1964 г. Сингълът се изкачва две места от миналата седмица. 

В челната петица на чарта на "Билборд" място намират Метро Бумин, Уикенд и 21 Савидж със съвместното си парче “Creepin”, което дебютира в подреждането тази седмица. То е включено в албума "Heroes & Villains" на Метро Бумин, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
730 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
KRAVAR

2022.12.13 | 16:50

1
DIRSNI NA DIARIQ !

Добави коментар

Водещи новини