Сагата с билетите за турнето на певицата Тейлър Суифт продължава

  • 30 ноември 2022 14:40

  • 787
  • 2
Сагата с билетите за турнето на певицата Тейлър Суифт продължава
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американски законодатели поискаха Федералната търговска комисия да приложи закон от 2016 г. срещу прекупвачи на билети, използващи ботове, след като "Тикетмастър" обвини софтуера за проблемите с продажбата на билети за предстоящото турне на поп звездата Тейлър Суифт, предаде Ройтерс.

По-рано през месеца "Тикетмастър" отмени планираните продажби за широката публика на билети за концертното турне на Суифт в САЩ през 2023 г. - първото й от пет години, след като 3,5 милиарда заявки от фенове, ботове и скалпъри (прекупвачи на билети) задръстиха сайта на компанията. 

Тейлър Суифт оглавява класацията на "Билборд" за сингли с "Anti-Hero"

Сенаторите Ричард Блументал и Марша Блекбърн, които са работили по закона от 2016 г., забраняващ на прекупвачите на билети да използват софтуер за закупуването им, притиснаха Федералната търговска комисия да даде отговор какво е направила за прилагането му, ако изобщо е предприела някакви действия. 

Тейлър Суифт доминира на Американските музикални награди

"Тикетмастър"и "Лайв нейшън" посочиха онлайн ботове като причина, поради която феновете не могат да се сдобият с билети за концерта на Тейлър Суифт. "Това накара компанията да спре продажбите на билети за широката публика", пишат сенаторите в писмо до комисията, цитирайки и други случаи на потребители, които са имали проблеми с купуването на билети онлайн.

Тейлър Суифт триумфира на Европейските музикални награди на MTV

"Въпреки че ботовете може да не са единствената причина за тези проблеми, борбата с тях е важна стъпка за намаляване на потребителските разходи в индустрията за онлайн билети", пишат още Блументал и Блекбърн.

Тейлър Суифт изцяло превзе топ десeт в класацията за сингли на "Билборд"

Тейлър Суифт, носителка на наградата за изпълнител на годината на раздадените наскоро Американски музикални награди, заяви, че е било "мъчително" да гледа как феновете се борят да си осигурят билети за турнето ѝ "Eras", след като е била уверена, че "Тикетмастър" може да се справи с голямото търсене, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
787 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.30 | 23:17

2
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
PaulaFox

2022.11.30 | 20:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини