Ариана Гранде постигна споразумение в дело за плагиатство

17 март 2021 12:47

Ариана Гранде постигна споразумение в дело за плагиатство
© Getty Images/Guliver
603 1

Певицата Ариана Гранде е постигнала споразумение с хип-хоп изпълнителя, който заведе дело за плагиатство срещу нея, твърдейки, че с хитовото си парче "7 Rings" от 2019 г. тя е нарушила авторските му права, предаде Ройтерс.

Джош Стоун, който твърдеше, че Гранде е плагиатствала негово парче, е съобщил, че е постигнал споразумение с певицата и 13 други обвиняеми, включително нейни издатели и автори на песни.

Хип хоп изпълнител съди Ариана Гранде за плагиатство

Условията на постигнатото споразумение не се разкриват и съдия от съд в Манхатън е постановил прекратяване на делото. Адвокати на страните не са отговорили на молбите за коментар.

Стоун твърдеше, че "високо ценени експерти по музикознание" са стигнали до заключението, че хитът "7 Rings" на Ариана Гранде е заимстван от парчето му "You Need It, I Got It", което е написал две години по-рано.

Ариана Гранде запази челната си позиция в "Билборд" за албуми

Двадесет и седем годишната Гранде приписва авторството на Ричард Роджърс и Оскар Хамърстийн, тъй като парчето й "7 Rings" е заимствано от песента им "My Favorite Things" от отличените с награди "Тони" и "Оскар" мюзикъл и филм "Звукът на музиката".

Ариана Гранде прекара осем седмици на върха в чарта Хот 100 на "Билборд" с хита си "7 Rings". Видеото към песента е гледано над 954 милиона пъти в Ютюб, допълва БТА.

Novini.bg
603 1

Коментари (1)

Добави коментар
Светка

2021.04.05 | 07:53

74956
Здравейте!.. Намерете истински сeксуален партньор във вашия град / adultme.fun

Добави коментар

Водещи новини