"Интернет-късмет" - първата българска песен, посветена на Световната мрежа

Преди 18 години в началото на XXI век, покойният и много талантлив български музикант, певец и композитор Цветан /Чочо/ Владовски - едно от най-големите имена в музикалните среди у нас, изпя единствената българска песен “Интернет-късмет“, която изцяло е посветена Световната мрежа - Интернет.

Чочо, известен и като вокалист на прочутата рок група "Тангра", изпълнил незабравимите хитове „Нашият град“ ,“Богатство“, „Безсъние“ и други рок-парчета се включва в записа на три песни от авторския албум “Като свещ в мрака“ на неговия приятел и известен композитор Георги Анастасов. Освен, че изпява една от иконичните песни за ЦСКА - “Отбор мечта“, както и “О’кей такси“, той талантливо и с творчески симпатии изпълнява и мелодичното рок-парче - “Интернет-късмет“.

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Текстовете на тези три песни са на станалия известен с футуристичните си разкази, съдържащи глобални прогнози и сбъдващи се в днешно време прозрения, своеобразен визионер адвокат Цветан Цветанов. Преди години адвокатът твърдо предрече появата на т.н “виртуален човек" и днешната криза, когато електронното онлайн общуване, работа и обучение се превръща във все по-основна възможност за осъществяване на бизнеса, социалния и духовния живот на хората, доказва правотата на неговото предсказание. Така че - „Всяка вечер точно в седем /почти всеки от нас/ влизам Интернет и започвам да сърфирам,търсейки късмет“.

Може да чуете песента "Интернет-късмет" във видеото по-долу.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Музика

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет