Поставят паметна плоча на Аспарух Лешников

След писмо от областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова към кмета на община Хасково Станислав Дечев, днес Общинският съвет гласува да предостави средства за ограждане, облицоване и поставяне на паметна плоча на гробното място на легендарния български тенор Аспарух Лешников – Ари.

Областният управител получи сигнал от софийска медия, че гробът на световноизвестния шлагерен изпълнител, родом от Хасково, е платен до 21 юли 2021 година, след което той може да загуби своето място.

Певицата Кристина Димитрова чукна 60, колеги й посветиха песен

Д-р Здравкова изпрати мотивирано писмо до кмета на община Хасково Станислав Дечев, на което той реагира незабавно като внесе докладна записка до общински съвет-Хасково, гробното място в софийските Малашевски гробища да бъде оградено, облицовано и да бъде поставена паметна плоча.

„С таланта и музикалната си дарба Аспарух Лешников оставя диря не само в историята на България, но и на Европа. Вярвам, че наш дълг е да пазим и предаваме паметта за онези наши сънародници, които с името си прославят областта и Родината.“ – заяви д-р Здравкова.

Коментари

  1. 2020.08.01 | 10:59
    браво. който не помни и не почита дедите и историята си - няма бъдеще
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Музика

още

Анкета

Колко чаши кафе пиете на ден?

Колко чаши кафе пиете на ден?

Избрано от Интернет