Деси Добрева превзе НДК със 100 каба гайди

  • 13 ноември 2019 17:25

  • 2237
  • 0
Деси Добрева превзе НДК със 100 каба гайди
© Булфото/Архив

Деси Добрева зарадва своите почитатели с едни от най-хубавите си песни, като изнесе двучасов спектакъл в зала 1 на НДК снощи.

Чаровната певица се постара да представи всяка една от мелодиите по въздействащ начин, като сложи начало с изпълнение на "Песен за Райна Попгеоргиева".

Деси беше подготвила няколко изненади за публиката, а несъмнено кулминацията бе появата на 100 каба гайди, начело с Петър Янев, когато неусетно всеки един от публиката се пренесе в магията, наречена – Родопи.

Един от специалните гости на концерта на певицата беше и Мариус Куркински. Той рецитира част от творбата на Николай Хайтов - "Засукан свят" и това не бе случайно избрано, тъй като тази година се навършиха 100 години от рождението на твореца. На 14 ноември в зала 1 на НДК Мариус ще представи новия си филм ("Засукан свят"), с който ще бъде открит и фестивала "Киноимани".

За страхотната атмосфера в залата допринесоха още македонският виртуоз Джамбо Агушеви и неговият духов оркестър, както и музикантите, с който Деси работи от години, като един от тях е добре познатият китарист Цветан Недялков. Интересен момент настъпи, когато българи и македонци се впуснаха в няколкоминутно надсвирване. И победени нямаше...

Деси Добрева пък се оказа доста пъргава и за минути успяваше да се преоблече, като смени няколко красива тоалета, а по традиция, както често прави, по средата на концерта, тя събу високите токчета и продължи да пее боса.

Тя изпълни в дует с гост-певицата Мими Николова и песента - "Замълчи, замълчи".

Малко преди края на концерта Деси показа пред публика за първи път и 8-годишната си дъщеря – Алина. Майка и дъщеря изсвириха заедно, пред пълната зала, една красива мелодия на роял. По всичко изглежда, че малкото момиченце върви по стъпките на мама и талантът определено се наследява.

Момчетата и момичетата от ансамбъл "Гераците" пък допринесоха за спектакъла с много танци, като финалът на вечерта завърши с едно голямо хоро на сцената и между редовете в залата, в което се включи всеки един от почитателите на хубавата българска музика.

Разбира се, Деси бе извикана от публиката на бис. Певицата изпълни последната си песен от концерта - "Лудо младо", с което зарадва всички в залата. Несъмнено песента в нейно изпълнение звучи повече от въздействащо.

Последвайте канала на

Novini.bg
2237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини