Kардиограма в ноти – един по-различен албум

Албумът Hearteclipse е уникален с това, че е първият български класически албум, създаден и издаден от жена композитор, изпълнител и продуцент. Той събира девет композиции в съвременен формат на произведенията до пет минути. Негов автор е българския композитор и пианист Мария Каракушева. След 29 активни години на сцена, тя с гордост представя проекта Hearteclipse Live! - мултимедиен спектакъл, който ще оживее за първи път пред публика на 30 октомври, в столичния клуб Music Jam.

Проекът Hearteclipse Live! e aудио-визуално изживяване, което ще обърне представите на публиката за класическата музика. “Това, което предстои да видят хората е нещо съвсем различно от това, което се очаква за този жанр. Това е дълго планиран и с много енергия проект.” – споделя самата Мария. Hearteclipse Live! използва модерен подход към сценография, хореография и режисура, но в същото време неостаряваща концепция, каквато е и класическата. Като гост изпълнител във втората част на концерта ще се включи един от най-популярните български електронни музиканти - Иван Шопов, добре познат и с проектите си Balkansky и Cooh. Със специалното участие на Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia и визуалния артист Петко Танчев.

Визуалната среда на спектакъла ще бъде генерирана като колаж от заснети видеокадри, 2D рисувана дигитална анимация, 3D рендери, интерактивен медия дизайн, видео на живо и светлинни ефекти. Hearteclipse Live! наистина е повече от обикновен класически концерт.

С това незабравимо преживяване, Мария Каракушева иска да даде гласност на една кауза, която определя артистичните й търсения през годините - за ролята на жените творци в обществото. „Това, което забелязвам, е една нужда от работа и обръщане на внимание в посока на жените творци и тяхното място в обществото. Има много невероятни и силни жени, които аз искам да представя с проекта си 9хМaria (девет жени, носещи името Мария). Добрият пример и модел са най-големите вдъхновители за промяна. За целта избрах още осем жени на име Мария - влиятелни творци, които вдъхновяват мен самата, и чрез предварително заснети видеа за всяко парче от албума, имат своята роля в промотирането на Hearteclipse Live!”. Като продължение на думите й, Мария вижда генерирането на творческа платформа, която да обединява жени – артисти.

Музикалният спектакъл е подкрепен от една от най-големите български банки – Първа инвестиционна банка. През миналата година банката лансира своята специална програма Smart Lady, която е разработена, за да подпомага жените в бизнеса и да развива техния предприемачески дух.

Коментари

  1. 2019.10.16 | 15:56

    Различен и далеч по-добър и стойностен от това, което сме свикнали да виждаме. Това е сто процента. Защото квото и да си говорим комерсът не е качествен. Такива творци като Мария трябва да бъдат популяризирани и поощрявани. Тя го заслужава и ще го покаже.

  2. 2019.10.16 | 13:26

    Със сигурност почитателите на класическата музика ще останат доста приятно изненадани от това, което им е подготвила Мария на 30 октомври.

  3. 2019.10.16 | 12:23

    Подобен албум не съм виждала и представянето му ще е доста разчупено, от къде да се сдобия с билети

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Музика

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет