Тейлър Суифт сключи договор с "Юнивърсъл мюзик"

  • 20 ноември 2018 10:47

  • 1238
  • 0
Тейлър Суифт сключи договор с "Юнивърсъл мюзик"
© Getty Images/Guliver

Мегазвездата Тейлър Суифт сключи договор с групировката "Юнивърсъл мюзик", който ѝ дава по-голям контрол върху собствените й записи и може да увеличи бъдещите плащания на изпълнители за музиката им, използвана в стрийминг услугата Спотифай, съобщи Ройтерс. 

Договорът на Тейлър Суифт съдържа клауза, че потенциалната продажба на дялове на "Юнивърсъл" в Спотифай ще "доведе до преразпределяне на пари за техните изпълнители, без компенсации".

"Те щедро се съгласиха за това и условията са много по-благоприятни, отколкото предоставените досега от други големи звукозаписни къщи", написа певицата в Инстаграм.

Спотифай има 83 милиона абонати и е най-популярната платена музикална стрийминг услуга.

"Убедена съм, че стриймингът просперира заради магията, създавана от изпълнители, автори и продуценти", добави Суифт.

Договорът предвижда също Тейлър Суифт да притежава всичките си мастър записи. Финансовите му условия обаче не бяха огласени.

Тейлър Суифт, която е една от най-високоплатените звезди на поп музиката, отдавна използва влиянието си, за да настоява стрийминг каналите да плащат по-добре на изпълнителите.

Стрийминг услугите като Спотифай и Епъл мюзик вече са най-големият източник за приходи в звукозаписната индустрия. Миналата година те задминаха по продажби дисковете и дигиталното изтегляне на музика.

Договорът на Тейлър Суифт с "Юнивърсъл" влиза в сила веднага.

Тейлър Суифт, която започва музикалната си кариера на 15 години с малкия независим лейбъл "Биг машин", е единственият изпълнител с четири албума, от които са продадени повече от един милион копия още през първата седмица след излизането им на пазара. Тя е спечелила 10 награди "Грами".

Последвайте канала на

БТА
1238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини