Рапмагнатът Сюдж Найт ще лежи 28 години в затвора

  • 05 октомври 2018 09:44

  • 9873
  • 2
Рапмагнатът Сюдж Найт ще лежи 28 години в затвора
© Getty Images/Guliver

Рапмагнатът Сюдж Найт беше осъден на 28 години затвор за убийство след споразумение със съда, съобщиха световните информационни агенции. 

Сюдж Найт беше обвинен, че е блъснал умишлено двама души с автомобила си през 2015 г. Единият от тях - 53-годишния Тери Картър, по-късно загина. Вторият Кле "Боун" Слоун беше с раздробен крак и травми на главата. Инцидентът е заснет от охранителни камери.

След инцидента в предградието Комптън на Лос Анджелис Сюдж Найт избяга, но по-късно сам се предаде в полицията. Оттогава е в ареста.

Прокурорите по делото твърдяха, че Сюдж Найт умишлено е прегазил двамата мъже след скандал, избухнал на снимачната площадка на промоционален клип. Срещу основателя на компанията "Дет роу рекърдс" бяха повдигнати няколко обвинения, сред които за предумишлено убийство и бягство от местопрестъплението.

Адвокатът на Сюдж Найт защитаваше тезата, че опитвайки се да избегне нападение, клиентът му не е имал представа, че е прегазил някого.

В най-тежкия вариант присъдата можеше да е доживотен затвор.

Сюдж Найт основа компанията "Дет роу рекърдс" заедно с Д-р Дре. Тя работеше със звезди като Тупак Шакур и Снуп Дог и беше много печеливша през 90-те години на миналия век. След това фалира, когато Сюдж Найт беше арестуван, а Снуп Дог я напусна.

Сюдж Найт е на 53 години.

Последвайте канала на

БТА
9873 2

Коментари 2

Добави коментар
J.

2018.10.05 | 14:42

2
Каква сделка е сключил?!Доживитна или 28, това за него е доживотна!При средна продължителност на живота на чернокожи мъжете в САЩ 77 години и в затвора с "братята". Няма да излезе!
Блажето

2018.10.05 | 10:31

1
Много ви е скапан сайта. През половината време не работи

Добави коментар

Водещи новини