Избраха българската песен за тазгодишната Евровизия (видео)

Ясна е песента, с която страната ни ще се представи в тазгодишното издание на Евровизия. Песента се казва "Bones" (Кости). Изпълняват я Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-Джей Джей, Джони Манюел и Трей Кембъл. Те са част от групата „Equinox“, създадена специално за „Евровизия“, съобщава Дарик.

Композитор на песента „Bones“ е Борислав Миланов.

За втора поредна година Българската национална телевизия се обърна към музикалните професионалисти в България, за да определи българската песен и участник в Евровизия 2018. В обществената медия са постъпили 13 проекта с предложения за песен, изпълнител, стратегия за сценичното представяне, както и бюджет за свързаните с това разходи.

В 63-о издание на форума ще се включат представители на 42 държави, обединени от мотото „All Aboard!“ („Всички на борда!“). Страната ни ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в Лисабон.За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

Коментари

 1. 2018.05.01 | 20:49
  Хубава е песента, има шанс . Успех !
 2. 2018.03.21 | 14:58
  Цървули!!!Поредната боза!!!Кичозно клише!!!И тези хълцащи идиоти,които се изживяват като певци!!!Но има шанс!!!Основната маса от Европейците са зомбирани олигофрени,които си падат по подобен боклук!!!Ще взема да организирам една Евровизия в Крупник!!!
 3. 2018.03.21 | 14:58
  Първо,защо на английски?Звучи като плагиат, като имитация ! На английски бих предпочел да слушам оригинална банда от САЩ или Албиона или Австралия и т.н. Второ какъв е тази българска група с толкова много чуждестранни имена? И накрая ако съм извън България как да разбера ,че това е българска песен? Нищорпооригинално
 4. 2018.03.21 | 14:58
  харесва ми
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Музика

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет