Джако е най - богатата покойна звезда

  • 26 октомври 2011 19:50

  • 838
  • 0
Джако е най - богатата покойна звезда
© Интернет

Майкъл Джексън беше обявен за най-богатата покойна звезда за тази година в класация, обявена на сайта на сп. "Фобрс".

Така той печели титлата за втора поредна година след смъртта си през 2009 г. Състоянието на Джексън, който почина на 50-годишна възраст от свръхдоза наркотици, се оценява на 170 милиона долара през изминалата година. Това го поставя на второ място в класацията на най-печелившите поп изпълнители тази година, независимо дали са живи или мъртви, посочва Forbes.com.

Джексън, чието име не слиза от първите страници на вестниците
след внезапната му смърт и разследването на причините за нея, през изминалата година е увеличил продажбите на албумите си и на вещи, които са му принадлежал. Театралната група Сирк дьо Солей създаде екстравагантното шоу "Безсмъртен", основаващо се на живота и музиката на Краля на попа. По-рано този месец концерт в негова памет в Кардиф, Уелс, привлече хиляди почитатели.

На второ място остана Кралят на рока Елвис Пресли със състояние от 55 милиона долара. Подобно на Джексън, и управителите на богатството на Пресли са се възползвали от спектакъл на Сирк дьо Солей, който направи шоуто "Да живее Елвис" в памет на покойния изпълнител.

Холивудската звезда Мерлин Монро, която почина на 36-годишна възраст през 1962 г. е на трето място с богатство от близо 27 милиона долара. Кинолегендата Елизабет Тейлър, която почина през март т.г. на 79-годишна възраст е на пето място с 12 милиона долара, спечелени главно от продажбите на популярния й парфюм "Бели диаманти".

Класацията на сп. "Форбс" обхваща периода октомври 2010 - октомври 2011 г.

Последвайте канала на

838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини