Открит е неиздаван албум на Джони Кеш

  • 19 декември 2013 12:55

  • 1438
  • 0
Открит е неиздаван албум на Джони Кеш
©

През 50-годишната си кариера Джони Кеш (1932 – 2003) е създал обемно творчество, за кое се знае, че не се ограничава само до официалните издания, но вече се потвърди появата на цял неиздаван албум.

Out Among The Stars се очаква на 25 май, а песните в него са записани в началото на 80-те. Част от него може да се чуе в трейлър, в който неговият син Джон Картър Кеш обяснява, че е открил записите малко след смъртта на родителите си, пише dnevnik.bg.

Джони Кеш започва работа по Out Among The Stars малко след завършването на The Baron през 1981 г., който се превръща в един от най-неуспешните му проекти и това кара компанията "Колумбия" да разтрогне договора си с него преди появата на следващата плоча. Заради почти еднаквия си период на създаване в Нешвил двата албума имат един и същи продуцент – легендарния за кънтри жанра Бил Шерил, работил през годините и с изпълнители като Рей Чарлз, Елвис Костело и Клиф Ричард.

В албума ще влязат създаваните между 1981 - 1984 г. Out Among The Stars, She Used To Love Me A Lot, After All, If I Told You Who It Was, Call Your Mother, I Drove Her Out Of My Mind, Tennessee, Rock And Roll Shoes, Don't You Think It's Come Our Time, I Came To Believe, както и записаните в дует с покойната му съпруга Джун Baby Ride Easy и Don't You Think It's Come Our Tome, a в I'm Moving On гостува кънтри легендата Уейлон Дженингс, починал година преди Кеш. Освен сина му в реставрацията на записите са участвали и музиканти, с които е работил.

"Родителите ми запазваха всичко, което запишат", казва синът им пред "Асошиейтед прес", с което донякъде намеква, че се очакват и още посмъртни издания. "Те като цяло държаха в дома си всичко, което имаха - от аудиозаписи на телевизионното шоу на Джони Кеш до седло за камила, което им подари принцът на Саудитска Арабия."

Това няма да е първото посмъртно издание в дискографията на Джони Кеш, който в края на живота си е изключително активен в студиото и печели нова вълна на популярност покрай кавърите си на групи от края на века като U2, Depeche Mode и Nine Inch Nails, чиято песен Hurt се превръща в неговия последен хит. След смъртта му излизат компилациите American VI: Ain't No Grave (2010) и American V: A Hundred Highways (2006), които достигат до топ 10 в класацията за албуми в САЩ.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини