И Попфолкът ударен от кризата

  • 26 юли 2011 19:33

  • 1168
  • 0
И Попфолкът ударен от кризата
© интернет

Две от най-големите звезди в попфолка обявиха публично кризата в жанра.

Според думите на Софи Маринова не само тя, а и много от колежките й са намалили доста хонорарите си, защото има липса на участия и определено периода е неблагоприятен за много от тях. Устатата Камелия пък разкри за криза, но не финансова, а такава в отношенията между изпълнителките в най-популярната у нас музика.

В интервю ромската перла откровено призна: "В нашата среда - не само аз, ами и колегите, всички сме свалили хонорарите. Няма такава криза! Вече втора година... Аз това казвам - едно време ходихме в седмицата десет пъти да пеем, сега ходим в четвъртък и петък. Да речем, имаме по две-три участия на седмица. А пък да не говоря, че ние, певците, сме свикнали на по така разкошен живот и сега сме се "видели в приключение". Ама въртиме колелото някак си, има и по-зле от нас, да не се оплакваме", коментира звездата пред в. "Засада".

Въпреки това Софито е успяла да подсигури както себе си, така и близките си с апартаменти. "Вече почти всичките ми братя си имат апартаменти, вече всички са добре. От две-три години са по-самостоятелни. Всеки си гледа вече работата, кой далаверки, насам-натам, гледат да си работят нещо да си изкарват... Майка и татко аз си ги гледам. Всичко аз им давам, те са пенсионери по болест и двамата от много години. Водя си ги на почивка старците. Ама и те си ме гледат - като се прибера, и майка почва да върти манджите. Снахите, братята - и те много ме обичат, защото ги подпомагам. Като има нещо и веднага: Софче, можеш ли да помогнеш?", разказва още гласовитата изпълнителка.

В момента тя живее на квартира в комплекс "Макси", тъй като апартаментът й в Драгалевци все още търпи ремонти и обзавеждане.

В интервю за Blife Камелия сподели, че в момента е в активна почивка и събира тен, без да има разлика по тялото. Може би на нудистки плаж?! "Не, не ги обичам, но намирам такива местенца, където да се усамотявам и да мога да се отпусна. Спестявам от пари за бански, никога не съм имала", шеговито подхвърли звездата.

Тя също потвърди, че участията й са рехави, но пък и тези са й достатъчни. На въпроса "Умира ли попфолка?" тя заяви: "Не, попфолка не умира, но има страхотни проблеми в бранша натрупани с годините. Когато аз първа заговорих за проблемите преди повече от година никой не ми обърна внимание. Единственият човек, който може да даде отговор на въпроса, защо се стигна до тук е г-н Димитров".

Камелия не крие възхищението си към някои от младите певици в жанра, които полагат ужасно много усилия, влагат средства и време, за да се задържат на повърхността. Според нея обаче скъпите клипове не са достатъчни.

"Няма ги песните, които носят заряда и душата на стария попфолк. Аз съм пяла песни без бельо, но това оставаше някак незабелязано, хората слушаха какво пея. Сега няма песни има само "без бельо", което не е достатъчно. Посланието на музиката и песните не стига до хората", твърди блондинката, която се изявява и като тв водеща в ефира на ТВ7.

Тя си обяснява кризисната ситуация в жанра с това "умрялата надежда в хората, която убива и попфолка". "Времената са такива. 20 години всички живеем в очакване нещо да се случи. Хората искат идоли. Искат "звезди пред, които да се прекланят. Те не вярват в това което се пее в новите песни, не вярват в любовта. Ядрото на попфолка е разбито. Хората не са глупави, вече не вярват в голяма част от изпълнителите. Но нещата са наистина сериозни, сега е лято, нека се забавляваме... и да не навлизаме в тази болезнена тема", финализира темата Камелия.

Последвайте канала на

1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини