Хипноза преборва симптомите на менопаузата

  • 29 октомври 2012 14:07

  • 33
  • 0
Хипноза преборва симптомите на менопаузата
©

Хипнозата успешно преборва симптомите на менопаузата, като намалява с 80% пристъпите на горещи вълни, сочат резултатите от последно американско проучване, предаде БТА.

Тези пристъпи при жените след фертилна възраст досега бяха облекчавани със студени възглавници и други техники, но сега учените от университета в Тексас намериха нов лек – хипнозата. Те подложили на хипноза дами в менопауза като сеансите били пет пъти седмично. По време на внушението им били вменявани мисли и образи за прохлада. Те слушали пет пъти седмично и аудиозапис за изпадане в хипнотично състояние.

Участващите в експеримента трябвало да отбележат честотата на обливащите ги горещи вълни и тяхната интензивност. Друга група жени също получили запис, но в него се говорело за топлите пристъпи. Те се срещали с доктор пет пъти седмично и му разказвали за симптомите си след менопаузата.

Дванадесет седмици по-късно екипът обобщил резултатите. Жените от първата група имали 80 процентно намаление на топлите пристъпи и се радвали на много по-добър сън в сравнени с 13-те процента от втората група с подобрение, които ходели на консултации с доктор. В първата група, благодарение на показанията на кожни сензори за топлина, учените установили и 57
процента по-нисък интензитет на топлинните вълни.

Последвайте канала на

33 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини