Бившата жена на Бил Гейтс ще дари 250 млн. долара за женското здраве

  • 09 октомври 2024 15:56

  • 348
  • 2
Бившата жена на Бил Гейтс ще дари 250 млн. долара за женското здраве
© Getty Images

Мелинда Френч Гейтс ще дари 250 млн. долара в подкрепа на здравето на жените по света чрез конкурс за безвъзмездно финансиране за организации с нестопанска цел.

Бившата съпруга на основателя на технологичния гигант "Майкрософт" Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс) обяви инициативата си днес.

Тази инициатива отваря нова глава в самостоятелната ѝ благотворителна дейност, откакто през януари тази година тя се отдели от фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", на която беше съпредседател.

Кампанията е част от 2-годишна програма за дарения на обща стойност 1 милиард долара, обявена от Френч Гейтс през май в подкрепа на жени и техните семейства навсякъде по света.

Бившата жена на Бил Гейтс напуска общата им фондация

Хевън Лий, директорка по стратегиите във фондацията на Френч Гейтс "Пайвътъл венчърс" (Pivotal Ventures), заяви, че конкурсът за отпускане на безвъзмездни средства е "повдигане на завесата", за да се открие нов фокус на финансирането на женското здраве в глобален мащаб.

Досега фондацията "Пайвътъл венчърс" е финансирала главно проекти за засилване на влиянието на жените в САЩ, пише БТА.

Когато Френч Гейтс обяви за първи път през май дарителската си програма за 1 милиард долара през май, тя даде подробна информация за предназначението на 200 милиона долара, предвидени за организации, работещи в САЩ за защита на правата на жените и за засилване на тяхната власт и влияние.

Освен това тя опусна на 12 души по 20 милиона долара, които да дарят по своя преценка.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.10.09 | 17:17

2
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.09 | 15:59

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини