Продаден за 10 млн. евро! Парижкият апартамент на Лагерфелд вече си има нов собственик

  • 28 март 2024 11:05

  • 1395
  • 0
Продаден за 10 млн. евро! Парижкият апартамент на Лагерфелд вече си има нов собственик
© Getty Images (архив)

Футуристичният апартамент в Париж на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд е продаден на търг за 10 млн. евро, съобщава в-к „Гардиън.

Крайната цена от 11 млн. евро, която включитва нотариалните такси, е приблизително два пъти по-висока от ориентировъчната цена, определена на 5,3 млн. евро. Не се съобщават подробности за купувача.

Разположен в сграда от XVII век на улица Quai Voltaire, тристайният дом е със забележителна гледка към река Сена и Лувъра.

Продават на търг апартамента на Карл Лагерфелд в Париж

Апартаментът с площ 260 кв. м разполага с гардеробна с площ 50 кв. м и е напълно ремонтиран от Лагерфелд във футуристичен стил с бетонен под и секции от пясъкоструйно стъкло.

Роденият в Германия Лагерфелд, чиито впечатляващи творения и ревюта за „Шанел“, „Фенди“ и собствената му марка оказват огромно влияние върху света на модата, живее там в продължение на около 10 години до смъртта си на 85-годишна възраст през февруари 2019 г.

Офисът и библиотеката му сега са отворени за обществеността като книжарница и пространство за събития в Латинския квартал на Париж, отбелязва bTV.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1395 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини