Хапче замества фитнеса!

  • 20 март 2024 13:26

  • 1004
  • 2
Хапче замества фитнеса!
© Pixabay

Учени са на път да разработят едно от най-иновативните хапчета в света, което напълно ще замени потенето във фитнеса.

Лекарството ще имитира физическото усилие на тренировка и потенциално ще може да се бори със заболявания като затлъстяване и мускулна атрофия. Може също така да предотврати състояния, свързани с възрастта, като деменция, сърдечна недостатъчност и влошаване на бъбречната функция, твърдят учените от Вашингтонския университет, които стоят в основата на разработването му.

Експертите обясниха, че са разработили съединение, наречено SLU-PP-332, което активира специализирани протеини, известни като естроген-свързани рецептори (ERR), които се задействат от упражнения. Професор Бахаа Елгенди, професор по анестезиология във Вашингтонския университет и главен изследовател на проекта, каза: „Всеки знае, че упражненията са изключително полезни за тялото и ума, но не всеки може да спортува. Хапчето може да бъде от полза за имитиране или засилване на ефектите за хора, които застаряват, хора с определени заболявания или които са изправени пред загуба на мускулна маса поради други лекарства“, пише Телеграф.

Представиха лекарство против ХИВ, което е 99% ефективно

Хапчетата също ще противодействат на увреждащите процеси, които се случват в мозъка при пациенти с болестта на Алцхаймер и други форми на Деменция. Упражнението подобрява метаболизма и растежа на мускулните клетки и подобрява работата на мускулите. Лекарство, което имитира тези въздействия, може да противодейства на мускулната атрофия и слабост, които могат да се появят при хора с напредване на възрастта или са засегнати от рак.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1004 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.20 | 19:53

2
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

2024.03.20 | 13:34

1
Е ся тиквата и неговите женски свинки ще отслабнат ли?

Добави коментар

Водещи новини