Най-богатият човек в Индия нае Риана да пее на предсватбено тържество за сина си

  • 01 март 2024 17:11

  • 5078
  • 2
Най-богатият човек в Индия нае Риана да пее на предсватбено тържество за сина си
© Gettyimages

Като част от подготовката на сватбата на сина си, най-богатият човек в Индия Мукеш Амбани е поканил световни милиардери, кралски особи, държавни глави, холивудски и боливудски звезди на предварителен тридневен купон, който започва в петък, съобщи БТА.

Списъкът с близо 1200 гости включва Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Иванка Тръмп, индийските милиардери Гаутам Адани и Кумар Мангалам Бирла, легендарния състезател по крикет Сачин Тендулкар и боливудски знаменитости като Дипика Падуконе, Шах Рук Хан и Рани Мукерджи.

Гостите ще бъдат забавлявани от суперзвездата на попмузиката Риана, фокусника Дейвид Блейн и известни певци от Боливуд.

Даниел Бачорски вдигна сватба на Малдивите

Сред поканените също са Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, министър-председател на Катар, Стивън Харпър, бивш министър-председател на Канада, и кралят и кралицата на Бутан.

Партито е в Джамнагар, град с население около 600 000 души в почти пустинната част на щата Гуджарат. Това е родният град на семейството и седалището на главната петролна рафинерия на тяхната бизнес империя Reliance Industries. Ще има и традиционни церемонии в храмов комплекс.

В сряда семейство Амбани организира тържествен обяд за 51 000 души, живеещи в близките села.

28-годишният Анант Амбани трябва да се ожени за дългогодишната си приятелка Радика Мерчант през юли. Мерчант е дъщеря на Вирен Мерчант, главен изпълнителен директор на фармацевтичната компания Encore Healthcare Pvt. Ltd., и на съпругата му Шайла Мерчант. 

Тридневният предсватбен купон дава представа за разкоша, който се очаква на самата сватба.

Гостите ще облекат костюми на тема джунгла, за да посетят център за спасяване на животни, управляван от Анант Амбани. Известен като Vantara („Звезда на гората“), центърът с площ 3000 акра приютява малтретирани, ранени и застрашени животни, особено слонове. 

В поканата се казва, че гостите ще започват всеки ден с нов дрескод, като армия от фризьори, гримьори и дизайнери на индийски облекла в хотелите ще им помогнат да се подготвят.

„Форбс“ посочва Мукеш Амбани като най-богатия човек в Азия. Неговата Reliance Industries е огромен конгломерат с годишни приходи от 100 млрд. долара и интереси, вариращи от нефт и газ до телекомуникации и търговия на дребно.

66-годишният Мукеш Амбани е започнал да предава ръководството на своите синове и дъщеря. По-големият син Акаш сега е председател на Reliance Jio, дъщерята Иша наблюдава търговията на дребно, а по-малкият син Анант е въведен в новия енергиен бизнес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5078 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.02 | 02:34

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.03.01 | 21:38

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини