Не слагайте намокрени мобилни устройства в ориз, съветват производители

  • 22 февруари 2024 06:39

  • 2671
  • 1
Не слагайте намокрени мобилни устройства в ориз, съветват производители
©

Ако мобилното устройство се намокри, в никакъв случай не се опитвайте да го изсушите чрез потапяне в съд с ориз. Това съветва потребителите на iPhone в специално обръщение компанията производител Apple. Въпреки популярността на техниката, експертите отдавна предупреждават да не се прилага, тъй като тестовете показват, че тя не работи, съобщава Би Би Си.

Технологичният гигант публикува насоки, в които съветва потребителите, че това вероятно би довело до увреждане на устройството от малките частици ориз, които могат да проникнат в него.

Проучване: Твърдата храна помага за отслабване

Вместо това собствениците на намокрения телефон трябва внимателно да го изтупат, като го държат с конектора надолу, за да може колкото се може повече от течността да изтече извън него. И след това да го оставят да изсъхне.

Въпреки нарастващата сложност на смартфоните, популярните подходи за изсушаването им остават доста неразвити.

Освен че трябва да се избягва оризът, не се препоръчва и да се суши мокър телефон с "външен източник на топлина или сгъстен въздух", т.е. да се избягват радиатори и сешоари.

Също така потребителите не трябва да се опитват да го подсушават с памучен тампон или хартиена кърпа.

Вместо това съветът към хората е да оставят телефона си няколко часа на "сухо, проветриво място", преди да го свържат отново към зарядното устройство.

Както отбелязва уебсайтът MacWorld променящият се дизайн на смартфоните означава, че всички подобни съвети ще бъдат излишни в близко бъдеще. Това е така, защото смарт телефоните все по-често издържат на намокряне. Всички устройства на Apple от iPhone 12 насам издържат на потапяне на дълбочина до шест метра в продължение на половин час.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
2671 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.22 | 10:38

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини