Изложба в Пловдив показва общия път на България и Испания в ЕС

  • 09 февруари 2024 14:25

  • 241
  • 3
Изложба в Пловдив показва общия път на България и Испания в ЕС
© Фейсбук

Извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Алехандро Поланко откри фотографска изложба Испания и България. Заедно в Европейския Съюз, подредена в Дома на културата Борис Христов в Пловдив.

В своето приветствие той благодари за домакинството на Пловдив и специално на БТА за голяма част от фотографиите, които са включени в експозицията и са събирани в продължение на 20 години. 

Посланик Поланко посочи, че изложбата представя много добре отношенията между България и Испания в рамките на Европейския съюз. Той припомни, че първото ѝ експониране се състоя в София в присъствието на премиера Николай Денков и дипломатическия корпус.

Искаме да изтъкнем двустранното ни сътрудничество чрез значимо събитие, което показва и доказва нашето партньорство. Тази изложба представя не само отношенията в политически план, но и също така и всички културни, литературни, музикални и човешки връзки между двата народа, които придават едно допълнително значение на двустранните отношения, отбеляза още посланикът.

В експозицията са включени кулминационни", по думите на Поланко, моменти - началото на преговорите за членство на България и Румъния в Европейския съюз и гласуването с ръка в Европейския парламент за приемането на двете държави като част от общността.

Част от свидетелствата, документирани в снимките, са свързани с хора от Пловдив, добави още посланикът.

България е на първо място в света по дял на учениците, изучаващи испански език

В заключение Алехандро Поланко поздрави България с приемането в Шенгенското пространство, като отбеляза, че това се е случи в последния ден на Испанското председателство на Европейския съюз.

Изложбата в Пловдив е отворена за посещения до 8 април и е със свободен вход.

Последвайте канала на

Владимир Василев
241 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.09 | 20:54

3
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

2024.02.09 | 14:47

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G
Данчо

2024.02.09 | 14:40

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини