Улица "Пиротска" в София се превръща в арена на визуалните изкуства

  • 19 август 2012 08:31

  • 946
  • 0
Улица "Пиротска" в София се превръща в арена на визуалните изкуства
© Булфото

Улица "Пиротска" в София се превръща в арена на визуалните изкуства в рамките на третото издание на фестивала "София диша", съобщиха организаторите.

Мотото на своеобразната изложба на открито, която може да се види от 16.00 до 21.00 ч. днес, е "Ветрове от цветове". Изобразително изкуство, фотография, дизайн, скулптура ще бъдат акцент на фестивала. Зоната между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Стефан Стамболов" ще приюти творците. Една от тях е Десислава Терзиева, която ще покаже творби от хартия и ще даде основни уроци на желаещите посетители. Ще могат да се видят и социално-провокативните илюстрации и фотографии на Христо Тренев, рисунките с туш и кафе на Мария Лъвчиева, плетивата на Диана и Николай Ангелови, тематичните ателиета на Център за култура и изкуство "Пъстър свят".

Поредицата картини с щрауси, нашумели около видеото на един от музикалните хитове на това лято, ще бъдат представени от авторката си Нора Ампова. Всеки посетител на фестивала ще може да участва в създаването на книга. Тя ще съдържа избрани от посетителите думи или изречения от любими техни книги, както и илюстрациите на инициатора - художник и преподавател в Нов български университетКалина Христова. Книгата, създадена от избора на хората, е реакцията на Калина Христова срещу абсолютната власт на телевизията и Интернет в съвременното общество.

По-любопитните пък ще могат да видят изчезващите архитектурни елементи от столицата, благодарение на фотографиите на Антон Найденов. Провокативните платна на Александра Рамирез също могат да бъдат видени на "Пиротска".

Последвайте канала на

БТА
946 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини