Учени: Трябва да покажем на извънземните част от мрака на цивилизацията ни

  • 12 декември 2023 12:01

  • 3428
  • 1
Учени: Трябва да покажем на извънземните част от мрака на цивилизацията ни
© Gencraft (AI)
Слушай новината Слушай новината

Изминаха няколко десетилетия от изстрелването на "Вояджър 1" и "Вояджър 2" през 1977 г. Апаратите вече са извън Слънчевата система, а на себе си те носят тъй наречения златен диск. Той съдържа информация за най-големите постижения на човечеството, за нашите открития, мечти и култура.

В изследователска статия, публикувана в AGU Earth and Space Science, екип от изследователи проучи как трябва да изглежда следващото съобщение, което да изпратим в открития космос.

Водещият автор е Джонатан Джианг, учен от лабораторията за реактивни двигатели на НАСА. По думите му е добре този път да оповестим и тъмните страни на човечеството.

 "Трябва да им покажем част от мрака на цивилизацията ни, като нашите ужасни войни", заключават изследователите.

Учен откри извънземна технология на Земята

Друго предложение е аудио записите да не включват единствено музика, но и звуци от нашата естествена среда, пише dir.bg.

Според авторите на изследването, потенциалните извънземни цивилизации не биха могли да разберат човечеството, ако нямат целия контекст и пълна картина на това кои сме ние. А този картина не включва единствено симфонии, научни открития и снимки на красиви сгради или природа.

Авторите смятат, че трябва да покажем "дългата история на живота на Земята и как еволюцията е изградила нас и нашата цивилизация".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.12 | 13:30

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини