Днес левичарите празнуват

  • 13 август 2012 08:59

  • 865
  • 0
Днес левичарите празнуват
©

Международният ден на левичарите се чества от 13 август 1992 г. по инициатива на Британския левичарски клуб, създаден две години по-рано. Днес левичарите по цял свят се стремят да привлекат вниманието на производителите на стоки за необходимостта да се вземе предвид и тяхното удобство.

Съвременният свят е създаден за хора, които правят неща от дясната им страна. Писането, кухненските прибори, вратите и бравите, компютърната мишка, както и много други изделия са направени за дясна ръка.

Въпреки това, основната грижа на левичарите е, че в много училища педагози се стремят да научат децата да пишат с дясната ръка, което води до психологически стрес и намалява постиженията им. В Русия левичарите винаги се третират с подозрение. На тях дори им е било забранено да свидетелстват в съда. Вярвало се е, че дяволът е бил левичар.

Според статистиката, около 10% от населението е пише с лявата ръка. Сред имената на известните левичарите се нареждат Юлий Цезар и Александър Македонски, Наполеон Бонапарт и Чарлс Велики, Уинстън Чърчил и Жана д'Арк, а дори и трима американски президент - Роналд Рейгън, Джордж Буш-старши и Бил Клинтън.

Последвайте канала на

865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини