Робот развежда туристи в Токио

  • 02 август 2012 10:56

  • 696
  • 0
Робот развежда туристи в Токио
©

Кулата в Токио е една от най-известните туристически забележителности в японската столица. От скоро там работи един необикновен екскурзовод.

Със своите около 200 кг и правоъгълна форма Тауабо малко не се вписва съвсем с представите за екскурзовод, но пък веднага спечели сърцата на посетителите. Първият робот, който ще води туристически обиколки на Кулата в Токио, получи заповедта си за назначаване на специална церемония. От управата на съоръжението се надяват на дългогодишно сътрудничество с Тауабо, разчитат на уменията и на милата му усмивка. От своя страна, той с радост поема задълженията, съобщи TV 7.

Той знае четири езика - японски, английски, корейски и китайски, и професионално води туристите из коридорите на токийската кула. Първите, които имаха удоволствие да се разходят в Тауабо, са във възторг от него.

Роботът ще работи на пълен работен ден, освен, разбира се, в моментите, в които се зарежда. Само в най-натоварените празнични дни ще отстъпва мястото на колегите си и ще поздравява туристите от място.

Последвайте канала на

696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини