Новото Барби е със Синдром на Даун

  • 26 април 2023 16:11

  • 1507
  • 3
Новото Барби е със Синдром на Даун
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Производителят на играчки Mattel представи първата си кукла Барби със синдром на Даун. Той е работил с Националното дружество за синдрома на Даун в САЩ, за да създаде куклата, която има по-късо тяло и по-дълъг торс от другите кукли Барби.

Лицето на новата кукла също е с по-закръглена форма и има бадемовидни очи, по-малки уши и плосък носов мост, заявиха от компанията за играчки.

„Дланите ѝ дори включват една линия, която често се свързва с хората със синдрома на Даун“, заявяват от Mattel, предаде БТВ.

Пускат на пазара бременен Кен за Коледа

Куклата е облечена в рокля с бухнали ръкави, украсена с пеперуди и цветя в жълто и синьо - цветове, свързани с информираността за синдрома на Даун.

Тя носи розово колие с три шеврона нагоре, които представляват трите копия на 21-вата хромозома, която е генетичният материал, причиняващ характеристиките, свързани със синдрома на Даун, както и розови ортези за краката, казаха от Mattel.

„Нашата цел е да дадем възможност на всички деца да видят себе си в Барби, като същевременно насърчаваме децата да играят с кукли, които не приличат на тях самите“, казва в изявлението си Лиза Макнайт, изпълнителен вицепрезидент и глобален ръководител на отдел „Барби и кукли“ в Mattel.

По този начин Mattel прави известната си серия кукли още по-приобщаваща.

Novini.bg
1507 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
lii

2023.04.27 | 09:59

3
уникална простотия!!

2023.04.27 | 00:31

2
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 5800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2023.04.26 | 17:17

1
Aмеpикaнците са изроди. Взeли са модела за красота от германските н.а.ц.и.с.ти и го превърхана в маймуна, но те ще си патят от това.

Добави коментар

Водещи новини