Трима са арестувани за кражба на голям крокодил в РЮА

  • 24 април 2023 16:50

  • 1849
  • 0
Трима са арестувани за кражба на голям крокодил в РЮА
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Трима души бяха арестувани за кражба на голям нилски крокодил от специализирана ферма в северозападната част на Република Южна Африка, съобщава БТА.

2,5-метровото животно се оценява на около 1300 щатски долара.

Възрастта на арестуваните е между 20 и 35 г. Смята се, че те са използвали пикап, за да натоварят крокодила от фермата, намираща се на около 200 км западно от Йоханесбург. 

Болен алигатор е открит в обществен парк в Ню Йорк

Крокодилът е намерен завързан с въже в изоставена селска постройка. Мъжете са покрили влечугото с клони, за да го скрият, се казва в съобщението на полицията. Пикапът е намерен. Тримата мъже са арестувани през миналата седмица и предстои да бъдат изправени пред съда.

Полицията разследва как е организирана кражбата от фермата, която има ограда. "Това не е малко крокодилче", каза говорителят на полицията полк. Адел Майбърг. По думите ѝ животното е било тежко дехидратирано към момента на откриването му от полицията. 

Крокодилът е върнат на законния собственик. Полицията разпространи фотография на плуващия в басейна на фермата крокодил. 

Република Южна Африка има проблем с бракониерството. Според Адел Майбърг мотивите за кражбата се разследват. Крокодилската кожа, нокти и зъби имат стойност, така че е възможно задържаните да са планирали да убият крокодила и да го продадат на части. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини