Откриха най-високото дърво в Китай

  • 17 април 2023 10:33

  • 3502
  • 1
Откриха най-високото дърво в Китай
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Китайски учени определиха дърво с височина 72,4 м в южния китайски автономен район Гуанси Чжуан като най-високото в страната, предаде Синхуа.

По данни на горското стопанство на Гуанси дървото, принадлежащо на вида Parashorea chinensis от семейство двукрилоплодни е открито през март по време на научна експедиция в окръг Нинмин.

Дървото, което е на възраст близо 150 години, се извисява изненадващо над скалист карстов пейзаж, в който обикновено липсва дебела и плодородна почва, необходима за растежа на високи дървета, обясниха учените.

Parashorea chinensis е високо вечнозелено дърво и емблематичен вид за тропическите гори. То е поставено под най-висока степен на държавна защита в Китай, предава БТА.

В Южен Китай откриха гигантска "гъба на безсмъртието"

Изследователите очакват дървото да продължи да расте на височина, тъй като затвореният терен предлага защита от силни ветрове и удари на мълнии.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха, ха, ха

2023.04.17 | 11:17

1
Забодено е в задника на Си дзин пън, затова му е такова името ха, ха, ха. А аз съм форумния копейкин. Пиша си и си отговарям сам. А иначе духам за пари на всички педали, но се подписвам ту като "Ха, ха, ха", ту като Болгара, ту като "еми педераса", ту като други, защото мама много се гнусеше от педерастките ми наклонности. Заклах я на 14, кypвата мръсна, но още ме стряска насън. Обичам всичко руско и турско и мразя гнусната България. Слава на моя господар г-н Копейкин и на неговия господар г-н Доган.

Добави коментар

Водещи новини