Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал 

  • 28 март 2023 20:30

  • 3710
  • 2
Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал 
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал. Птицата избягала от стопаните си преди повече от седмица и бързо се превърна в звезда във Фейсбук. В крайна сметка папагалът беше намерен, съобщава Нова телевизия.

Пипи е един от най-издирваните бегълци в София. Птицата е подарък от Агенция „Фокус“. Казвал се Сергей, но новата му собственичка Константина Джидрова го прекръстила на Пипи. Породата му е соломонско какаду. Преди седмица доказал, че хитростта е характерно за него качество. „Нашият, докато баща ми е чистил и е бил с гръб, се е покатерил и си е отворил клетката. Майка ми и баща ми се опитали да го хванат, но той се качил на тополата отсреща и започна да обикаля из цяла „Дружба“, сподели Константина Джидрова.

Изчезването на Пипи залива Фейсбук с публикации за забелязан бял папагал. Домашният любимец е забелязван да лети най-често в района около езерото в „Дружба“. Точно седмица след бягството си Пипи е открит и върнат у дома, но вече със статут на квартална легенда, пишат хората в интернет. „Има доста фенове от „Дружба” вече”, казва стопанката му. Константина била на пазар с приятели, когато получила обаждане, че Пипи е спасен.

Спасиха папагал, затиснат над 50 часа под руините

Преди щастливата развръзка обаче споделя, че през ума ѝ минала мисълта за най-лошото. „Звъняхме на експерти, които ни обясниха, че той може да настине и ако настине, може да умре сам“, казва Константина. Днес звездният папагал е здрав, щастлив и сит. Започнал да яде, веднага щом влязъл в клетката си след дългата разходка. След това заспал.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3710 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.28 | 21:28

2
Възраждане 33%
Атлант Автентичен

2023.03.28 | 21:02

1
Според информация, многократно проверена и потвърдена от компетентния Атлантически клуб, папагалът се казва Сергей Соломонович Саакашвили, ст.лейт. от ГРУ който е на спец мисия в София. Бездарните опити да бъде замаскиран като домашен любимци прекръстен на Пипи веднага са засечени и разконспирирани от доблестни граждани- автентични евроатлантици. След като е правил многократни безполезни опити да се откъсне от външно наблюдение, разузнавачът се е примирил с мисълта ,че ще живее до края на живота си в клетка и ще отговаря пред американски съд за опит за хибриден полет.

Добави коментар

Водещи новини