Несъществуваща държава взе участие в две от сесиите на ООН

  • 14 март 2023 14:30

  • 906
  • 2
Несъществуваща държава взе участие в две от сесиите на ООН
© Twitter

Съединените щати на Каилаша – несъществуваща държава, учредена от индийски гуру, успя по някакъв начин да присъства на две от сесиите на ООН тази година в Женева. Как са били акредитирани представителите ѝ остава загадка.

Основана от провъзгласилия се за полубог Нитхиянанда Парамашивам, Кайлаша се определя като първата суверенна държава на индусите. Едва ли обаче ще я намерите на световната карта, тъй като не е ясно къде точно е разположена. Най-просто казано, става дума за "призрачна държава".

През 2019 г., когато Парамашивам обявява създаването на Кайлаша като самостоятелна държава, той обяснява, че е купил остров край бреговете на Еквадор, но правителството в Кито отрича да е била осъществявана подобна сделка.

Последователите на Парамашивам тогава прокараха идеята за тази нация като държава за "2 милиарда индуси", което само по себе си е невъзможно предвид скромните размери на въпросното островче.

Интересен за отбелязване факт е, че духовният лидер не се е показвал в публичното пространство в последните четири години, но за сметка на това "гражданите" на Съединените щати на Каилаша успяха да вземат участие в две от сесиите на ООН в Женева, незнайно как.

Последвайте канала на

Владимир Василев
906 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.14 | 17:18

2
Че там русия е незаконно вече 33 години и това не им пречи.

2023.03.14 | 16:56

1
като нашите тъмнокожи - държава в държавата.

Добави коментар

Водещи новини