Автомобил, използван от папа Франциск, е голямата награда в благотворителна томбола в Панама

  • 03 февруари 2023 15:32

  • 575
  • 0
Автомобил, използван от папа Франциск, е голямата награда в благотворителна томбола в Панама
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Автомобил, използван от Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март при посещението му в Панама през 2019 г., ще бъде голямата награда в томбола, организирана за набиране на средства за благотворителни организации, съобщи Католическата църква в Панама, цитирана от АФП.

Църквата очаква да продаде 100 000 лотарийни билета, всеки на цена от десет долара, за да набере един милион долара в лотарията, която ще се тегли на 20 август тази година.

Синята "Тойота Приус" с пробег 14 000 километра бе използвана по време на посещението на папата от 23 януари до 27 януари 2019 г. в Панама за Световните дни на младежта. 

Томболата се организира, за да се компенсират загубите в приходите на църквата заради пандемията от КОВИД-19, каза архиепископът на Панама монсеньор Хосе Доминго Уйоа. "Това наистина е много специален автомобил. Това е колата, с която папата се придвижваше, когато не използваше своя папамобил", каза панамският прелат. "Това е автомобил за всеки, включително и за невярващи, защото има историческа стойност", каза той.

Папа Франциск тръгва за Южен Судан с призив за мир, докато в продължаващите там сражения загинаха 27 души

След папската визита превозното средство е използвано само за административни нужди, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини