Кулинарното изложение “Food Innovation Exhibition” се проведе във Варна

  • 25 януари 2023 15:41

  • 30768
  • 0
Кулинарното изложение “Food Innovation Exhibition” се проведе във Варна
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Студенти представиха своите уникални продукти на специално подготвени от тях щандове в Учебния ресторант на Институт по кулинарни изкуства във Варна.

Екипът на Висшето училище по мениджмънт проведе поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи са студентите от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, Варна, съобщи Агенция "Булфото".

В Плевенско набира скорост нов кулинарен фестивал, посветен на пълнените чушки

Като част от дисциплината „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от специалностите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ имаха задачата да създадат свои собствени иновативни продукти, както и да разработят тяхното внедряване в реални условия.

Проведоха практическият елемент от изпита на студентите подготвиха собствени щандове, на които предложиха своите иновативни продукти пред преподавателите по дисциплината и външни оценители – професионалисти от кулинарния сектор.

Някои от иновативните идеи тази година са Чипс от лаваш, Лютеница с ягоди, Еротични близалки, Горчица с български вкус, Прясна паста с чубрица, Баклава с шоколад и патладжан, Гозба дип, Бонбони с ракия и много други.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
30768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини