Съдят Мадона заради песента "Vogue"

  • 13 юли 2012 14:47

  • 1148
  • 2
Съдят Мадона заради песента "Vogue"
©

Повече от 20 години, след като МадонаМадона Мадона Луиз Вероника Чиконе Мадона (Madonna) e родена в Бей Сити, Мичиган. Мадона е третото от общо издаде един от най-големите си хитове, "Vogue”, срещу нея е заведено съдебно дело за нарушени авторски права.

Звукозаписната компания VMG Salsoul е подала документи в съд в Лос Анджелис срещу поп изпълнителката, твърдейки, че в сингъла си "Vogue” е използвала семпли от денс парчето на Salsoul Orchestra "Chicago Bus Stop (Ooh, I Love It)” от 1977 г., съобщи сп. Star.

Компанията е убедена, че МадонаМадона Мадона Луиз Вероника Чиконе Мадона (Madonna) e родена в Бей Сити, Мичиган. Мадона е третото от общо е използвала семпли на духови и струнни инструменти от парчето без да плаща за тях и на практика незаконно печели от пускането на "Vogue” през 1990 г. до днес, посочва сайтът TMZ. Искът на компанията е за неуточнени щети, пише inews.bg.

От VMG Salsoul обясняват и защо реагират чак след 22 години на извършеното според тях плагиатство. Причината била, че семплите обикновено не са веднага разпознаваеми, а могат да бъдат засечени с помощта на новите технологии, които са в състояние да изолират и идентифицират звуци.

Затова и самите те наскоро установили приликите между двете песни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1148 2

Коментари 2

Добави коментар
Христо

2012.07.14 | 01:11

2
Чак сега са установили приликите :)))) ...............
E.

2012.07.14 | 01:11

1
Е чудят се как да свалят някой лев от баба Мадона :)

Добави коментар

Водещи новини