Динозаврите правили секс като кокошките (видео)

  • 12 юли 2012 15:25

  • 4889
  • 3
Динозаврите правили секс като кокошките (видео)
©

Палеонтолозите най-накрая разкриха тайната на възпроизводството на динозаврите, пише нюзру.

Праисторическите влечуги са правили секс по следния начин. Мъжкият се качвал върху женската отзад и всичко е ставало като при съвременните кокошки. Всички динозаври са използвали една и също поза, твърдят учените.

Палеонтологът Бевърли Хелстод, известен със своите разкрития за сексуалния живот на праисторическите животни описал сексуалните контакти през 1998 г. Тогава ученият написал: "Качвайки се отзад самецът, слагал предните си лапи върху рамената на женската, слагал единия си крак върху гърба на партньорката си и започвал да си върти опашката, за да стигне до половия орган на самката". Сега колегите на Хелстъд си признават, че той е бил прав. "Не смятам, че някой се съмнява в неговите твърдения", разказва биологът от Флоридския университет Грегъри Ериксън. Американец допълва: "Гледката трябва да е била разтърсваща".

Според изследователите динозаврите, като и съвременните влечуги и птици, са имали само едно отвърстие за отделяне на баластни вещества и за секс. За да се размножават на тези животни не са им необходими външни полови органи. Макар че, както отбелязват учените, при някои птици и крокодили имат подобие на пениси. Вероятно и динозаврите са притежавали подобен полов орган. При някои видове на древните влечуги, вероятно, подобието на пенис е достигало 3,5 м.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4889 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Палеонтолог

2015.07.16 | 06:54

3
А аз пък си мислех,че са правили 69...
?

2015.07.16 | 06:54

2
До Ц.Драганова ,ами мъжкия се е държал за врата и си е подсвирквал....leadias
xxx

2015.07.16 | 06:54

1
До Цонка Драганова- Просто женската се е подпирала на предните си крака. По този начин задника и се е вирвал и мъжкия го е правил в изправена позиция, без да се налага да се подпира :–)

Добави коментар

Водещи новини