Благоевград представя културата и бизнеса си в Брюксел

  • 12 юли 2012 09:27

  • 2746
  • 0
Благоевград представя културата и бизнеса си в Брюксел
©

Благоевград ще бъде представен в Комитета на регионите на Европейския съюз, в столицата на Европа - Брюксел, съобщиха от общинската управа. Събитието ще се състои през ноември под наслов "Благоевград - модерен и древен".

То ще продължи две седмици в период, когато са насрочени събрания на Комисията по административни и финансови дела и на Комисията по култура, образование и проучвания, уточниха от община Благоевград. Така много от европейските лидери ще могат да се запознаят с историята и тенденциите в развитието на града.

На изложението за Благоевград в кулоарите и в някои от залите на институцията ще бъдат показани картини за града и кратък филм. Ще има и мултимедийни презентации на културно-историческото наследство на региона.

Със събитието, посветено на града, се цели той да става все по разпознаваем за европейските граждани, туристите и бъдещите инвеститори, заявиха от общината. Акцентът ще бъде поставен върху предимствата на Благоевград като образователна, културна и бизнесдестинация.

До идеята за начинанието се е стигнало след среща на кмета Атанас Камбитов с евродепутатa Мария Неделчева, с чиято подкрепа то се осъществява.

Последвайте канала на

БТА
2746 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини