Секстуризмът носи печалба от 100 млрд. долара всяка година

  • 11 юли 2012 20:21

  • 1439
  • 0
Секстуризмът носи печалба от 100 млрд. долара всяка година
©

Милиони мъже в наши дни кръстосват света в търсене на разнообразие и удоволствие от платен секс. Не малка част от тези "пътешественици" предпочитат секс с малолетни момичета или момчета, пише италианският в. "Република", цитиран от Стандарт.

Специалисти, студенти, работници, служещи оставят вкъщи съпругите и децата си и се юрват по разни дестинации да търсят полови услуги. По данни на Световната организация по туризма това правят около 3 000 000 души годишно, като всеки шести от тях иска секс с непълнолетни.

През последните години на върха в класацията за търсене на подобни заплащани услуги са се изкачили италианците. Мъжете от Ботуша са на първо място в тази категория туристи, посещаващи Бразилия, Колумбия и Доминиканската република. Любима дестинации за тях е и Кения.

Има индивидуални туристи, предпочитащи да импровизират. Има също и мераклии за секс, които разчитат на компании, действащи като малки местни туристически агенции. Те обслужват клиенти от богати държави, дошли в бедни страни, където телата се продават на ниска цена. Както се вижда, географията на сексуслугите и на бедността съвпадат, констатира в разследването си "Република".

Все по-често секстуристите от Италия пристигат в страните на сексуслугите на групи. Начело е "старши на групата", който има връзки със семейства на местни девойки, родствениците на които продават телета им. В други случаи като посредници се явяват местни таксиметрови шофьори или полицаи.

Практиките за ползване на сексуслугите са различни. Например в Колумбия се прилага предплащане за девойката или юношата. Още при пристигането си на летището любителят на платената еротика може да си купи карта, която му дава право да се настани в хотел и да ползва там услуги на проститутки за определен брой дни. Услугите обикновено се извършват от момичета и момчета, третирани като сексуални роби от техни роднини или хора от мафията.

Има много форми на замаскиране на сексуалното робство. В Монголия например е регистриран туроператор, който организира секстурове, представяни като "спортен риболов".

В Молдова, където са на мода сексчатовете, секстуризмът също набира скорост. Там има много туристически агенции, предлагащи гостоприемство на чужденци с предварително посочена цена на сексуалните услуги.

Според вестника сексуалните услуги се търсят най-много от мъже на възраст от 20 до 40 години. Сексуалният туризъм е световен бизнес с годишен оборот от 80 до 100 милиарда долара. Затова с това явление не е лесно да се води борба, заключава в разследването си в. "Република".

Последвайте канала на

Novini.bg
1439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини