Европейската космическа агенция представя новите си астронавти

  • 23 ноември 2022 16:49

  • 538
  • 1
Европейската космическа агенция представя новите си астронавти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Европейската космическа агенция ще обяви новите си астронавти, съобщи АП. Последното подобно набиране на кандидати беше преди повече от десетилетие.

Стремежът е да бъдат представени повече обществени групи. Кампанията беше обявена през февруари 2021 г. Кандидатстваха повече от 22 000 души.

Новите шестима астронавти ще бъдат представени днес на пресконференция в Париж. Резервният отбор ще включва 20 души. Финалистите са преминали интензивен скрининг през изминалата година.

Кампанията не е била адресирана към етническото многообразие, но се подчертава важността да бъдат представени всички членове на обществото. Кандидатствали са рекорден брой жени, както и около 200 души с увреждания. Европейската космическа агенция е търсила хора с увреждания за първото по рода си проучване за необходимите приспособления по космическите станции. 

Астронавти тренират на вулкан на Канарските острови

Тя има 25 държави членове и асоциирани членове. Получени са документи за кандидатстване от всички тях. Все пак най-много кандидати е имало от традиционните ключови държави – Франция, Германия, Великобритания и Италия, пише БТА.

Цветелина Кирилова
538 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.11.23 | 23:55

1
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини