5 неща, които всеки мъж трябва да направи преди да навърши 40

  • 21 октомври 2022 10:20

  • 7142
  • 0
5 неща, които всеки мъж трябва да направи преди да навърши 40
© Unsplash

Какво е първото нещо, което ти идва наум, когато чуеш “криза на средната възраст”? Нещо тегаво, което неминуемо ще дойде, нали? А не е необходимо да бъде така. Животът вече недвусмислено ни доказа, че 40 е новото 20, а за да достигнеш този майндсет ти трябва само едно нещо - поставянето на правилните цели. Те са най-прекият път от “остаряването идва и ме премазва като товарен влак” до “животът ми тепърва започва”.

Ето и 5-те цели, които ще те накарат да очакваш 40-ия си рожден ден с нетърпение:

1. Превърни се в Скалата

Ако в съзнанието ти отдавна се мъдри представата, че искаш някой ден да бъдеш нацепен като Скалата - сега е моментът да реализираш тази цел. Направи си фитнес режим, откажи се от бургерите и от пиците и намали бирата наполовина. Когато усетиш, чe ти липсва воля, си припомни, че Скалата всъщност е на 50! 

2. Направи нещо за планетата

Винаги си искал да бъдеш супергерой, нали? Няма нищо по-удовлетворяващо от това да направиш нещо за околната среда и за планетата. Помогни за разчистването на близката градинка, участвай в акция по засаждането на дървета, опитай се най-после да отгледаш кактус у дома.  

3. Пътувай, пътувай и пак пътувай

От една страна е доказано, че пътуването има подмладяващ ефект, а от друга възрастните хора най-често съжаляват, че не са пътували достатъчно. За това е задължително да си изготвиш личен списък с дестинациите, които имаш желание да посетиш преди да навършиш 40. А ако искаш едновременно да пазаруваш безопасно и да участваш за страхотни награди, можеш да го направиш с карта Mastercard от Пощенска банка. Използвай активно своята карта до 30-ти ноември и можеш да спечелиш един от 3-те туристически ваучера за пътуване в страната и чужбина, на стойност 2 000 лв. или един от 100 ваучера за пазаруване от emag.bg, на стойност 100 лв. За да се включиш в кампанията, е необходимо да направиш 10 покупки с твоята дебитна или кредитна карта Mastercard, като за да участваш за голямата награда - ваучер за пътуване, трябва поне едно от тези плащания да е направено с твоя дигитализирана карта в мобилния портфейл ONE wallet или Apple Pay. Повече подробности за кампанията можеш да научиш тук

4. Научи се да бродираш

Шегуваме се, разбира се! Доказано е, че мозъкът ни запазва своята активност само, ако му предоставяме нови предизвикателства и възможности да се учи. Така че отделяй всеки ден време, за да придобиваш нови знания и умения. Чети книги, запиши се на езиков курс, научи се да програмираш или да композираш музика. Всичко е в твоите ръце!  

5. Изправи се пред страховете си

Страховете са нещото, което неуморно ни държи в зоната ни на комфорт и често ни кара да губим от вкуса на живота. Затова преди да навършиш 40, избери поне един свой страх, който да покориш. Качи се на висок планински връх, скочи с бънджи, карай сърф, научи се да се катериш. Изборът е твой - важното е да ти донесе адреналин и онва чувство, че си надмогнал себе си и вече можеш да покориш света.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
7142 0

Водещи новини