Съобщение в бутилка на 85 години бе открито при демонтирането на паметник в Нова Зеландия

  • 09 август 2022 20:03

  • 5283
  • 1
Съобщение в бутилка на 85 години бе открито при демонтирането на паметник в Нова Зеландия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Екип, който демонтира стар паметник в Крайстчърч, Нова Зеландия, откри необичайна находка - съобщение в бутилка, предаде ЮПИ, като цитира властите на града.

От градската управа уточняват, че работниците, участващи в дейностите за преместването на военен мемориал, се натъкнали на стъклената бутилка, докато разбивали бетона.

„Това беше случайно откритие. Екипът работеше по демонтирането на бетонното ядро​, когато голямо парче се отчупи, разкривайки стъклената бутилка. Ако бетонът не се беше счупил точно на това място, никога нямаше да го открием“, разказва Брент Смит от градската управа на Крайстчърч.

Сравнително запазената бележка в бутилката е с дата февруари 1937 г. и съдържа списък с имената на каменоделците, които първоначално са построили паметника.

Писмо в бутилка прекоси Атлантическия океан

„Бележката е с лошо качество, но пък е невероятна връзка с миналото, която лесно би могла да остане неоткрита“, добавя още Смит.

От екипа работници, демонтирали мемориала, за да бъде транспортиран до новия му дом на Катедралния площад в града, казаха, че откритието е значимо за тях.

Семейство откри писмо в бутилка в езеро в Колорадо

"То е напомняне за богатата история и традиция, които трябва да запазим. Смиряващо е да работим върху такъв важен мемориал“, сподели Ригън Шанкс.

Брент Смит пък уточни, че служителите планират да включат снимка на оригиналната бележка в капсула на времето, която да бъде положена на новото място на мемориала, допълва БТА.

Весела Найденова
5283 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.09 | 22:24

1
А ПЪК В МАГАДАН В КАМАРА ОТ БУТИЛКИ ОТКРИХА РУСНАК , КОЙТО ПИЕ НОН СТОП ОТ НАЧАЛОТО НА ПЕРЕСТРОЙКАТА , ОБЕЩАВА ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО ОКОНЧАТЕЛНАТА ПОБЕДА НА МАТИ РУС.

Добави коментар

Водещи новини