Скелет на динозавър на 76 милиона години ще бъде продаден на търг в Ню Йорк 

  • 05 юли 2022 21:21

  • 1067
  • 2
Скелет на динозавър на 76 милиона години ще бъде продаден на търг в Ню Йорк 
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Фосилизираният скелет на родственик на Тиранозавър рекс, бродил по Земята преди около 76 милиона години, ще бъде продаден на търг в Ню Йорк по-късно през месеца, предаде Асошиейтед прес, позовавайки на аукционна къща "Сотбис".

Скелетът на динозавъра от рода Горгозавър ще заема централно място в търга за естествена история, който "Сотбис" ще организира на 28 юли. 

Горгозавърът е бил върховен хищник, живял на територията на днешните западни САЩ и Канада през късната креда. Той предхожда своя страховит родственик Тиранозавър рекс с 10 милиона години.

Екземплярът, който ще бъде предложен за продан, е открит през 2018 г. във формацията Джудит Ривър в близост до Хавър, Монтана. Височината му е почти 3 метра, а дължината - 6,7 метра. 

Откриха останки на най-големия динозавър, живял в Европа

Всички останали известни скелети на горгозаври се намират в музейни колекции, така че този екземпляр е единственият, който може да стане притежание на частни лица, отбелязват от тръжната къща. 

"В кариерата си съм имала привилегията да работя и продавам много изключителни и уникални предмети, но малко от тях имат способността да предизвикват удивление и да завладяват въображението като този невероятен скелет на горгозавър", казва Касандра Хатън, глобален ръководител на отдела за наука и популярна култура на "Сотбис". 

Предварителната оценка на тръжната къща за фосилизирания скелет е между 5 милиона и 8 милиона долара. 

Константин Тодоров
1067 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Каръдайь

2022.07.05 | 22:33

2
всички фосили на динозаври са фалшиви
PaulaFox

2022.07.05 | 22:12

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини