150 атрактивни автомобила на ретро парад в Бургас

  • 02 юли 2022 19:43

  • 890
  • 1
150 атрактивни автомобила на ретро парад в Бургас
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

И тази година традиционният ретро парад в Бургас впечатлява малки и големи с атрактивни легендарни возила, които не могат да се видят всеки ден. 

В грандиозното събитие са представени 150 автомобили и мотоциклети от всички краища на България. Не липсват и гости от Сърбия, Словения, Хърватска, Гърция и Румъния.

Вниманието на туристите днес привлича "Чайка" от 1972 г., излъскана до блясък, трабант – амфибия и електрическа кола на Флинтстоун са сред атрактивните предложения на майсторите – колекционери.

 

Топ атракция на тазгодишното издание е автомобил „Piers Arrow“ от 30-те години на миналия век, който се показва за първи път в Бургас. Тези автомобили са правени до Втората световна война за кралски дворове и правителствени нужди. Към момента има две такива коли в Белия дом и една, която е била притежавана от най-дълго управляващия монарх в историята на Япония-Хирохито. Собственикът Алберт Асилелов притежава едно от най-добрите студия за реставрация на американски автомобили в Източна Европа.

80-годишен трактор „Ланц – Булдог“ (Lanz Bulldog), притежание на германски колекционер, Мерцедес кабриолет, много рядка серия, реставриран в Хасково ще видят още любителите на ретро возилата, предаде „Булфото“.

 

Колекционер от Старозагорския ретро клуб е преустроил трабант в специално возило.

Ретро парад на класически автомобили ще има в Момчилград

 

Константин Тодоров
890 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РОЛС РОЙСA!

2022.07.03 | 11:06

1
КВАРТАЛНАТА БАТЬКА IS BACK!

Добави коментар

Водещи новини