Ретро парад на класически автомобили ще има в Момчилград

  • 02 юли 2022 16:36

  • 1030
  • 0
Ретро парад на класически автомобили ще има в Момчилград
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ретро парад ще събере на едно място в Момчилград класически автомобили, произведени преди повече от 30 години, като част от 13-ата Международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Това посочват от общинската администрация.

Началото ще бъде дадено на 30 юли от 10:00 часа в градския парк. Парадът ще е под партонажа на кмета на родопската община Илкнур Кязим, а организатори са община Момчилград и Ретро клуб "Тракия" от Хасково.

За участие ще се допускат всички ретро возила, които са на не по-малко от 30 години. Изискването е автомобилите да бъдат в оригинално техническо състояние, както и да не се използват за ежедневна употреба, допълват от администрацията. За участниците са предвидени купи и други предметни награди. Публиката също ще има възможност да излъчи свой фаворит с гласуване на място.

„Най-старият записан за участие автомобил в проявата е на германска марка и е произведен в края на 50-те години на миналия век, посочват още от общинската администрация и допълват, че записването за участие ще продължи до самия ден на парада.

Традицията момчилградчани да се събират на земляческа среща в родния си град датира от 2010 година, като идеята е роднини и приятели да пазят спомена за корените си в Момчилград и да разказват за родния край на деца, приятели и внуци. Организатор на проявата е община Момчилград, като през 2021 г. бе дванадесетото й издание. Тази година тя ще се проведе в периода 25-30 юли.

Стотици автомобили на ретро парад в София

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини