Кейт Уинслет с орден на британската империя

  • 18 юни 2012 10:53

  • 582
  • 0
Кейт Уинслет с орден на британската империя
© Getty Images

Орденът на британската империя получиха Британският актьор Кенет Брана, звездата от "Титаник" и "Четецът" Кейт Уинслет, фронтменът на група "Тейк Дет" Гари Барлоу и дизайнерката Сара Бъртън, съобщи БНТ.

Най-високото британско отличие се присъжда от кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и и е по повод нейния рожден ден. Официално той се празнува през юни, въпреки че тя е родена на 21 април 1926 г. Престижните титли се връчват по препоръка на британското правителство.

Британският актьор Кенет Брана вече ще бъде наричан сър, след като беше удостоен с една от най-високите титли на Острова. Той сподели, че наградата е важна за него и се чувства много въодушевен. Брана, който е и режисьор, е известен с множеството си екранизации на шекспирови пиеси.

Актрисата Кейт Уинслет пък получи титлата командор на Ордена на британската империя. Тя е носителка на Оскар за 2008 г. за ролята си в драмата "Четецът", а през 1997 г. участва заедно с Леонардо ди Каприо във филма "Титаник". Последната й високо оценена роля е в телевизионния минисериал "Милдред Пиърс".

Гари Барлоу, от своя страна, беше удостоен с отличието офицер на Ордена на британската империя. В момента изпълнителят е съдия в телевизионното музикално състезание "Екс фактор".

Дизайнерката на сватбената рокля на съпругата на Принц Уилям - Кейт, Сара Бъртън, също получи титлата офицер на Ордена на британската империя.

Близо 1 201 души бяха наградени от кралицата като мнозинството от тях - 72% - заради принос към местната общност.

Последвайте канала на

582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини